ALKUUN

AJANKOHTAISTA          
  

DOMNAN PIRTTI              


VUOKKINIEMEN
 KYLÄTALO

TYÖPAJAT


KULTTUURITAPAHTUMAT

ITÄRAJAN  RETKEILYREITTI

YHTEYSTIEDOT


LINKITVUOKKINIEMEN KYLÄTALO

Kylätalon avajaiset , kuvat
         Kari Seppänen

        Radio ohjelma avajaisista


Alla olevat kuvat näyttävät lähtötilanteen. Vuokkiniemen entinen kyläkoulu alkoi olla jo surkeassa kunnossa. "Ajankohtaista"-sivulla näkyy kylätalon kunnostustyön edistyminen. Tämän sivun alasivustolla (Veijo Malinen) näkyy vuoden 2007 hirsityökurssin käytännön työvaiheet (rakennuksen tärkeä kengitys).

 

Vuokkiniemen nuorison työpajan kehittymisen edellytyksenä on asialliset toimitilat. Kunnostettavan kylätalo antaa fyysiset edellytykset työpajatoiminnan jatkumiselle. Tilojen on tarkoitus soveltua myös mm. lyhytkurssien pitoon, samoin kuin ohjelmapalveluiden käyttöön ja sisäliikuntaan. Taloon on tarkoitus saada tila matkailuneuvonnalle ja mahdollisesti pienelle myymälälle, sekä näyttely tulevasta kansallispuistosta. Kansallispuiston perustamisen jälkeen tiloissa voi toimia puiston ensimmäinen infopiste.

Vuokkiniemen kylätaloon suunnitellaan myös nettipistettä kyläläisten käyttöön sekä tiloja yhdistysten käyttöön.

 

Vienan silta hankkeen puitteissa rakennus korjataan paikallisen työvoiman ja työpajojen avulla. Niin kyläläiset kuin Kostamuksen kaupunkipiiri osallistuvat korjaustyön suunnitteluun ja toteutukseen.

Huhtikuussa 26.4.2007 Kostamuksen kaupunginhallinto teki vuokkiniemeläisille mieleisen päätöksen rakennuksen säilyttämisestä kaksikerroksisena. Aikaisemmissa suunnitelmista oli lähdetty ajatuksesta purkaa rakennuksen toinen kerros tai rakentaa talo kokonaan  uudestaan.

Hankkeen ulkopuolella mutta yhteistyössä toteutettiin työvoimaviranomaisten yhteistyönä paikallisille rakentajille tai sellaisiksi aikoville suunnattu hirsityön kurssi 21.5. - 7.9.2007. Koulutuksen toteuttajana oli Kainuun Ammattiopiston Aikuiskoulutuspalvelut EDUKAI ja opettajan toimi hirsirakentaja Veijo Malinen. Kurssille osallistui 12 Kostamuksen työvoimatoimiston valitsemaa vuokkiniemeläistä nuorta miestä. Hirsikurssi aloittettiin dokumentoimalla rakennus ja arvioimalla hirsikorjauksen tarve. Kurssi suoritti hirsikorjausta yhteistyössä pääurakoitsijan kanssa.

Kilpailutuksen perusteella varsinaisen rakennustyön suorittaa KVR-urakkana kostamuslainen rakennusyritys 000 "Hozhajushka", joka on palkannut hankkeen avoimeksi julistamien ja ohjausryhmän valitsemat neljä kirvesmiestä sekä suunnittelijat. Arkkitehtisuunnittelu toteutettiin yhteistyössä Vuokkiniemen kylän valitseman suunnittelutyöryhmän, ohjausryhmän sekä Kainuun Museon rakennustutkijan kanssa. Paloturvallisuus asettaa suunnittelulle suuret vaatimukset.

 

 

 на главную

АКТУАЛЬНО              


 ИЗБА ДОМНЫ   


 ДЕРЕВЕНСКИЙ ЦЕНТР   ДЕРЕВНИ ВОКНАВОЛОК 


 РАБОЧИЕ  МАСТЕРСКИЕ


 КУЛЬТУРНЫЕ      МЕРОПРИЯТИЯ


 ТУРИСТИЧЕСКИЙ  МАРШРУТ
 ВДОЛЬ  ВОСТОЧНОЙ  ГРАНИЦЫ  


 КООРДИНАТОР ПРОЕКТА


 САЙТЫ

HYVÄ NAAPURUUS
Vienan silta
Kauppakatu 20, 89600 SUOMUSSALMI
puh .
+358 8615 55547    +358 44 5859680