ALKUUN

AJANKOHTAISTA  


DOMNAN PIRTTI  


VUOKKINIEMEN KYLÄTALO

TYÖPAJAT

KULTTUURITAPAHTUMAT

ITÄRAJAN  RETKEILYREITTI

YHTEYSTIEDOT


LINKIT


SUOMUSSALMEN NUORTEN TYÖPAJA HANSLANKARIT
ja
VUOKKINIEMEN TYÖPAJAT

Haapaveden HUMAK on tehnyt opetussuunnitelman Vuokkiniemen työpajoille ja viikolla 38 ohjausryhmän jäsen Riitta Nykänen, projektipäällikkö Svetlana Suksina sekä puutyöopettaja Teijo Moilanen aloittavat työpajojen sisustuksen ja kalusteiden käytännön suunnittelua paikan päällä.

Luontomatkailu- ja käsityöseminaari 27.3.2008

Hankkeen yhteydessä järjestetään työpajanuorten yhteisiä työrupeamia ja tapaamisia molemmin puolin rajaa. Työpajaohjaajien vaihto järjestetään tukemaan hankkeen käytännön toimia, kuten Vuokkiniemen kylätalon kunnostusta ja Vuokkiniemen työpajan uusia töitä. Suomen työpajayhdistyksen järjestämä yhteinen työpajaohjaajien koulutus niveltyy hankkeeseen siten, että myös Vuokkiniemeläiset ohjaajat on kutsutaan mukaan vuosittaisen koulutukseen Suomen puolelle. Hanslankarit –työpaja tukee Vuokkiniemen työpajaa myös konsultoiden ja laitelainoin.

HUMAK Haapaveden koulutusyksikkö osallistuu Vuokkiniemen työpajojen kehittämiseen ja opintosuunnitelman tekoon. Vastuu järjestäytyneen työpajaorganisaation luomisessa on työpajaohjaajilla ja kylähallinnolla. Opintosuunnitelmaa  tehtäessä kokeillaan erilaisten kurssien ja työpajamallien soveltuvuutta Vuokkiniemen työpajoihin.

Suomussalmen Hanslankarit työpaja tukee omalta osaltaan Vuokkiniemen työpajaa saaden näin lisäkokemusta yhteistyöstä rajan yli. Haapaveden HUMAK toimii Vuokkiniemen koulussa tuoden työpajamuotoista toimintaa ja konsultoi myös Vuokkiniemen työpajaohjaajia.

Työpajamallista tehdään opetusvideo, minkä luomiseen ja levittämiseen osallistuu myös Karjalan Tasavallan Opetusministeriö. Videon teko aloitetaan lokakuussa 2008 yhteistyössä Karjalan Tasavallan Opetusministeriön Tatjana Rudova:n kanssa.

 на главную

АКТУАЛЬНО              


 ИЗБА ДОМНЫ   


 ДЕРЕВЕНСКИЙ ЦЕНТР   ДЕРЕВНИ ВОКНАВОЛОК 


 РАБОЧИЕ  МАСТЕРСКИЕ


 КУЛЬТУРНЫЕ      МЕРОПРИЯТИЯ


 ТУРИСТИЧЕСКИЙ  МАРШРУТ
 ВДОЛЬ  ВОСТОЧНОЙ  ГРАНИЦЫ  


 КООРДИНАТОР ПРОЕКТА


 САЙТЫ

HYVÄ NAAPURUUS
Vienan silta
Kauppakatu 20, 89600 SUOMUSSALMI
puh. 
+358 8615 55547    +358 44 5859680