ALKUUN

AJANKOHTAISTA


DOMNAN PIRTTI


VUOKKINIEMEN KYLÄTALO

TYÖPAJAT


KULTTUURITAPAHTUMAT

ITÄRAJAN  RETKEILYREITTI

YHTEYSTIEDOT


LINKIT


KULTTUURITAPAHTUMAT

       Vienan sillan juhlat (menneet ja tulevat):

Suomussalmella 29.6.-1.7.2007  
Vuokkiniemessä 3.-5.8.2007 kylän praasniekan yhteydessä.

Myös vuonna 2008 järjestettiin, kylän Iljan Praasniekan yhteydessä (2.8.2008), kulttuurijuhlat, johon Vienan Silta-hanke osallistui. Tässä ote Kostamuksen Uutisten sivuilta:

Marraskuun 20. ja 21.päivänä pidetään Vuokkiniemen kylätalon juhlalliset avajaiset!!!

- torstaina 20.11 klo13 viralliset avajaiset; klo13 juhlalounas uudessa salissa

(kutsuttuina: Karjalan Tasavallan edustajia, Suomussalmen ja Kostamuksen johtoa sekä median edustajia)

- perjantaina 21.11 alkaen klo 18 Vienan Sillan kulttuurijuhlat

- lauantaina 22.11 ystävyysurheiluottelu 

                   (Suomussalmi - Kostamus/Vuokkiniemi)


Vienan Sillan juhlien yleisteemana on koko ajan ollut:

VIENANKARJALAISET JA KAINUULAISET TAITAJAT TAPAAVAT
Tanssia - käsitöitä - laulua - musiikkia - teatteria - ystävyyttä

на главную

АКТУАЛЬНО

 ИЗБА ДОМНЫ   


 ДЕРЕВЕНСКИЙ ЦЕНТР   ДЕРЕВНИ ВОКНАВОЛОК 


 РАБОЧИЕ  МАСТЕРСКИЕ


 КУЛЬТУРНЫЕ      МЕРОПРИЯТИЯ


 ТУРИСТИЧЕСКИЙ  МАРШРУТ  ВДОЛЬ  ВОСТОЧНОЙ  ГРАНИЦЫ  


 КООРДИНАТОР ПРОЕКТА


 САЙТЫ

Suomussalmella 29.6.-1.7.2007 

Mahdollisuus vienalaisiin veneenrakennustaitoihin tutustumiseen oli Ämmänsaaren torilla koko juhlia edeltävän viikon. Tilaisuutta käyttikin hyväksi arviolta pari - kolmesataa kiinnostunutta. Taito Malinen Jyskyjärveltä poikansa Evgenin kanssa ja apunaan Aulis Lehto Suomussalmelta rakensivat perinteisen puuveneen, jonka huutokauppakin Jätkänpuistossa lauantaina 30.6. herätti suurta kiinnostusta. Huutokauppaa, jossa meklarina toimi Veli-Pentti Juntunen, edelsi veneen perinteinen saattaminen juhlakulkueessa rakennuspaikalta veneenlaskupaikalle, jossa sen kellunta- ja muut ominaisuudet testattiin.  

Juhlat avasi perjantai-iltana kunnanvaltuuston puheenjohtaja Raija Hekkala.
Rankkasade verotti perjantai-illan Rajamaan musiikkiohjelman yleisöä, mutta Folkswagen-yhtye Joensuusta ja Destra Himangalta sekä Renne Karppinen , joka joutui kylmiltään tuuraamaan paikallista bändiä, nostivat tunnelman paikalle jääneiden parissa sitäkin korkeammalle. 

Lauantain kyykkäkisassa voiton ja kiertopalkinnon vei Kalevalan joukkue.

Puolelta päivin alkanut varsinainen juhlaohjelma alkoi aurinkoisena. Käsityöntaitajia oli kummaltakin puolen rajaa sekä Vuokkiniemen tyttöjen ja poikien työpajat esittäytyivät. Karjalan Gornitsa, Vuokkiniemen Martat sekä Sanelma ja Kalle vastasivat mukaansa tempaavasta ja monipuolisesta ohjelmasta Suomussalmen eläkeläisten ja Venäjäseuran vastatessa kahvi- ja muonapuolesta. Seuralle saslikinpaisto oli uusi kokemus samoin kuin monelle heidän asiakkaistaan.  Nuotiolla paistui makkara - nuotion sitten sammutti taas sade.

Sunnuntain Narikkaranta-ohjelma Kotiseutumuseolla kirkonkylässä vietetiinkin jo auringonpaisteessa. Ohjelmassa oli piispajärveläisten harrastajanäyttelijöiden esitys Elämäntapaus - Kyllikki Mäntylän tekstiin pohjautuva pienoisnäytelmä, sekä vienalaisten lauluesitykset ja tanssittamiset.Riitta Nykänen haastatteli Vuokkiniemen naisia ja projektipäällikköä hankkeen vaiheista. Yleisöä oli niin runsaasti, että autot tukkivat tien ja Korpimöykkyrin puolista riitti juuri ja juuri kaikille.

Vuokkiniemen praasniekka ja Vienan sillan juhlat 3.-5.8.2007

Vajaa linja-autollinen suomalaisia esiintyjiä, käsityöntekijöitä ja ohjausryhmäläisiä saapui perjantai-iltapäivälläVuokkiniemeen, jossa heidät majoitettiin, syötettiin ja saunotettiin. Kalevalasta esiintyjät saapuivat lauantaina ja kylän oma väki oli valmistellut juhlia jo pitkään.
Illan musiikkiannista koulun juhlasalissa vastasi Folkswagen-yhtye Joensuusta.

Lauantain pääjuhla Kotiseutumuseon pihallla sisälsi monipuolista ohjelmaa; laulua, tanssia, puheita ja käsityöntaitajien töitä oli esillä runsaasti. Lasten ohjelmaosuus kasvoi loppua kohden ja ilahdutti yleisöä suuresti.
Iltapäivällä oli kyykkäkisat. Neljä joukkuetta, Kalevalasta, kaksi Vuokkiniemestä sekä yksi Suomussalmelta kisasi riemullisesti ja voiton ja Vienan sillan kiertopalkinon vei Kalevalan mestarijoukkue.
Päivällisen jälkeen Kalevalan Kansanteatteri keräsi salin täpötäyteen yleisöä esittämällä näytelmän "Kajahuta laulu, karjalaini", joka huumorilla ja syvällisellä otteella kosketteli elämän vaikeitakin kysymyksiä. Tämä Leo Närjän kirjoittama ja vienankarjalaksi käännetty näytelmäesitys liikutti jokaisen mieltä. Ohjaus oli Valentina Saburovan. 
Illalla tanssittiin Folkswagenin mukaansatempaavalla musiikilla auringonlaskuun asti Kotiseutumuseon kentällä.

Sunnuntaiaamuna kansa kerääntyi jumalanpalvelukseen kirkkoon.

Vienan silta
Kauppakatu 20, 89600 SUOMUSSALMI
puh. 
+358 8615 55547    +358 44 5859680